A hímzés nem csak egy hobbi, hanem egy hivatás, amiért még költözni is érdemes

Új lakást kell vennem! De hogy kezdjek neki?

Furán hangozhat, hogy a mai világban egy 26 éves lánynak a hímzés a hobbija, de ez a valóság, imádok hímezni. Csodás érzés, hogy egy egyszerű asztalterítő színkavalkáddá válik az én kezem alatt. Kedvenc motívumaim a geometriai formák, de a keresztszemes hímzéssel is ismerkedem mostanában, tervben van 1,5*1,5 m-es, bekeretezhető hímzett kép elkészítése, amit az új lakásom nappalijába szeretnék majd felakasztani. Hát igen, ugyanis nemrég vásároltam meg az új lakásomat. Eddig a szüleimnél laktam Budapesten, de miután elvégeztem a kereskedelmi szakot a főiskolán, nyitottam Vácott egy aprócska kézműves üzletet, ahol a saját kézzel hímzett dolgaim mellett más helyi lakosok kézzel készített csecsebecsét is árulom. Pár hónapig ingáztam otthonról a vállalkozásomhoz, de nagyon megterhelőnek tartottam a dolgot, ezért elterveztem, hogy veszek egy lakást Vácott és odaköltözöm. Ez nem volt egy könnyű lépés a részemről, mert nagyon szerettem otthon lakni, de 26 évesen talán már itt az ideje, hogy az ember kirepüljön a családi fészekből. Tehát ezt cselekedtem én is, és nekiálltam a lakáskeresésnek. 

A weboldal, ami végül megoldotta a lakásproblémámat

Nem volt könnyű dolgom, mivel még sosem költöztünk, a szüleimmel születésem óta ugyanott laktunk. Nem nagyon tudtam, merre, kihez forduljak ebben az ügyben, így a legevidensebbet tettem: felmentem a netre és ott kezdtem el ingatlanos oldalakat nézegetni. Mivel igen sok hirdetős oldal van a világhálón, nehéz volt kiigazodni rajtuk és a legtöbb weblap hasznavehetetlennek is tűnt számomra az átláthatatlan kuszaság és rendszertelenség miatt. A legfőbb szempontjaim szerint szerettem volna keresni: központi helyen legyen, közel az üzletemhez, lehetőleg tetőtérben helyezkedjen el és minimum másfél szobával rendelkezzen. Az utóbbi azért volt fontos, hogy tudjak otthon is dolgozni, ne csak az üzletben. Olyan oldalt, ahol az én kritériumaim szerint tudtam keresni, csupán egyet találtam: a Nextapró-t, ahol rengeteg eladó lakás található. A fejlett keresőrendszernek köszönhetően könnyen ki tudtam szűrni a számomra érdekesnek tűnő lakásokat, mivel rá lehetett keresni a leírásokban is kulcsszavakra. Mivel pénzügyileg meg volt kötve a kezem, be kellett állítanom egy ármaximumot, erre szerencsére volt lehetőségem az oldalon, így csak azokat az ingatlanokat kellett átnéztem, amik árban is megfelelnek az én pénztárcámnak. A szüleim is beszálltak a keresésbe, szerettek volna az anyagi támogatáson felül máshogy is segíteni nekem, így együtt böngésztünk és próbáltunk választani egy olyan ingatlant, ami nekik is tetszik. Biztos sokszor fogom vendégül látni őket, így azt szeretném, ha otthon éreznék magukat majd nálam. A képek sokat segítettek nekünk a kutatásban – csak képes hirdetéseket szerettünk volna megnézni, azt is be tudtuk állítani. Mikor lefixáltuk, hogy két eladó lakás van, ami nagyon tetszik mindannyiunknak és minden elvárásomnak megfelelnek, a weboldalon keresztül ráírtam a hirdetőkre, hogy mikor tudnám megtekinteni az ingatlanokat.

Vége az ingázásnak!

Szerencsére még mind a kettő hirdetés aktuális volt, így a szüleimmel az egyik hétvégén elutaztunk Vácra, hogy megnézzük, miket sikerült levadásznunk. Mindkét lakás nagyon tetszett, pont olyanok voltak, mint amilyennek a hirdetésekben is tűntek, de valahogy az egyik – a boltomhoz közelebbi – mégis jobban bejött, ezért arra esett a választásom. Ha nincs a Nextapró, nem találok ilyen király kis lakást, mint amilyenbe végül beleköltöztem. Nekik köszönhetően most már nem kell ingáznom, mert szinte a szomszédban van az üzletem, élvezhetem a zöldövezet előnyeit, a csendet és a nyugalmat az új, tetőtéri otthonomban, ahol a másfél szobának köszönhetően a hímzéseim is kényelmesen elférnek.