A hímzőkör is tudja, hogyan kell bulizni

A hímzés valószínűleg egyidős az öltözékkészítéssel, vagy legalább is majdnem olyan régi. Amíg fel nem találták a szövőszéket, amivel alapból mintás kelméket lehetett szőni, addig ez volt az egyetlen módja a bőrök és textíliák dekorálásának, de a kettő nagyon jól megvolt egymás mellett több évezreden keresztül. Ha valaki valami egyedi dekorációt, szép mintát szeretett volna a ruhájára, akkor a hímzés volt ennek a kizárólagos módja, egészen addig, amíg a textilnyomtatást, szitanyomást, és a többi gépesített, festék alapú eljárást. Mára már a hímzést is sok esetben gép végzi, hiszen sokkal olcsóbb és gyorsabb, mint kézzel hímezni, a hagyomány viszont továbbra is él, mert vannak, akik tovább viszik. Nézzetek akármilyen bolondnak, én kislány korom óta odavagyok érte, akkor tanított meg rá a nagyanyám, és azóta is folyamatosan űzöm ezt az érdekes hobbit. Ilyen irányultságú csoportoknak is tagja vagyok, ahol viszont a hímzésen kívül rengeteg mindent megosztunk egymással. A balatonpro.hu/lanybucsu-balaton/ oldalt is itt ajánlottam egy lánynak, és teljes sikert ért el vele.

A közösségi médiában, ezen belül is a legnépszerűbb portálon rengeteg tematikus csoport van, szinte minden létező szabadidős tevékenységnek. Kutyásoknak, macskásoknak, túrázóknak, fafaragóknak, zenészeknek, művészetkedvelőknek, és gyakorlatilag mindenkinek van, vagy a jövőben lesz közösség, ahogy a hímzés szerelmeseinek is létezik. Itt, gondolom mondanom se kell, többségében nők és lányok vannak jelen, ilyesmivel foglalkozó férfival én személyesen még konkrétan nem találkoztam. Viszont a hölgytársasággal nagyon jól elvagyunk, a hímzőkör nem kifejezetten arról híres, hogy egymás anyját szidjuk aktuálpolitikai véleményekért. Ha valakinek valamire szüksége van, tanácsra, tippekre, trükkökre, elég feltennie a kérdést, és 1-2 napon belül egy rakás választ fog kapni. Még az sem hozta különösebben zavarba a tisztelt közösséget, amikor egy lány kétségek közt gyötrődve kért segítséget lánybúcsú szervezéséhez. a legjobb barátnője készült férjhez menni, és semmi ötlete nem volt, hogy mit csinálhatnának.

balatonpro.hu/lanybucsu-balaton/

A lánybúcsú egy nő életében nagyon fontos esemény, részben ez is hozzá tartozik a tényleges felnövéshez, aminek, legalább is szerintem, az esküvő az egyik legfőbb állomása. Aki házas, az már egy bizonyos fokú komolyságot feltételez, akár férfi, akár nő az illető. Azt jelenti, hogy valaki őt választotta, mert megfelelőnek találja arra, hogy egy életet leéljen vele. Éppen ezért kell komolyan venni, de előtte azért őrültködni kicsit. Hiszen a lánykort is megfelelően el kell búcsúztatni, nem igaz? Nekem sajnos még nem volt, de nagyon remélem, hogy egyszer majd részem lesz benne… Mindenesetre a tapasztalatlanságom nem akadályozott meg abban, hogy én is megpróbáljak segíteni neki, úgyhogy elkezdtem egy darabig figyelni, mit írnak neki a többiek. Előkerült mindenféle ötlet a kocsmatúrától a kempingezésen át a házibuliig, de valahogy egyik sem volt az az igazi, átütő erejű, mint amire a lány vágyott. Persze mindegyik javaslatot megköszönte, de érződött, hogy egyik sem az igazi. Ekkor gondoltam, hogy én is nekiveselkedem és végzek egy kis kutatást, így akadtam rá a balatonpro.hu/lanybucsu-balaton/ oldalra is, ami szerintem a legszuperebb balatoni programiroda oldala.

A hollywoodi romantikus vígjátékokban teljesen természetes, hogy a jómódú, csinos fiatal nők egzotikus helyekre mennek lánybúcsúztatni, ahol jóképű, izmos, bronzos bőrű Don Juanokkal körbevéve kerülnek különböző kalandokba. Ez a cukormázas álom szerintem kifejezetten visszataszító, egy ötletet azonban adott: miért ne lehetne egy lánybúcsú idehaza, de a “magyar tengernél”? Keresve sem lehetne jobb programot kitalálni, mint egy lánybúcsút a Balaton mellett, ráadásul vitorlázással egybekötve, korlátlan italfogyasztással! Mennyire jó érzés lehet a habokat szelni a napsütésben, miközben a barátnőiddel buliztok? Ráadásul a résztvevőknek jár egy karszalag is, ami ingyenes belépésre és kedvezményes fogyasztásra jogosít fel Siófok legmenőbb szórakozóhelyein. Vagyis minden adott ahhoz, hogy egy abszolút felejthetetlen néhány napot töltsenek együtt a csajok, és a lehető legméltóbban megünnepeljék a menyasszonyt. Nem is hezitáltam sokat, belinkeltem én is a javaslatomat. Szerintem nem árulok el nagy titkot azzal, hogy nem sokkal később privát üzenetben köszönte meg a hímzőtársam, hogy javasoltam neki, automatikusan ez lett náluk a favorit. Már le is foglalták az időpontot, és alig várják, hogy mehessenek. Mást nem tudok nekik kívánni, mint jó szórakozást Remélem egy nap az én lánybúcsúm is hasonlóan fergeteges lesz, mint amit a balatonpro.hu/lanybucsu-balaton/ oldal ígér.