Ajándék készítés, ausztriai munkavállalás

birthday-cake-380178_640A legjobb barátnőmnek most lesz a születésnapja. Kereken 30 éves lesz, ez azért nem semmi, ez az alkalom, amit azért illik megünnepelni. Ez nem a 26. vagy 27. ez a 30. szülinapja.

A bulizás

Nagy szülinapi mulatságot tervezünk, a csajokkal. Persze nem lesz felhőtlen a szülinap, mert egyben búcsú is. Persze tudom, hogy nem örökre szól, és messze sem lesz annyira, de mégis hiányozni fog a mindennapi kapcsolatunk. Éveken keresztül barátok voltunk, a legjobbak.

Most az ausztriai munkavállalás mellett döntött. Éveken keresztül dolgozott a törzshelyünkön, de neki mindig nagyobb céljai voltak, és most úgy döntött, hogy lép ezeknek az elérése miatt.

A 30. szülinapon minden meg volt szervezve, ami csak kellhet. Még vetkőző fiút is hívtunk, persze csak diszkréten csinálta, de irtó helyes volt…

Ausztria nem a világ vége

Tudom, hogy nincs messze, és egyelőre csak egy szezonra megy ki, de már most hiányoznak a közös beszélgetések, kávézások. A döntésével viszont egyet értek. A szülei nem túl jómódúak, amit tud, segít nekik. Azért a kinti fizetést össze sem lehet hasonlítani egy itthonival. Egy 3-4 hónapos szezon alatt igen csak szép összeget tud félre tenni, és ez nagyon jól jönne most nekik. Nem magára szeretné persze ezt költeni, hanem a szülei háza amiben mellesleg ő is lakik, a tető megrongálódott, és muszáj lenne megcsináltatni. Mivel egyedül van, csak rá számíthatnak a szülei. Igaz, soha nem kérték tőle, hogy menjen ki, ő találta ki magától az ausztriai munkavállalást.  Egy szezon alatt összeszedhet annyi pénzt, hogy megcsinálják a tetőt.

Még az is lehet, hogy ha sikerülne neki olyan munkát találnia, ami megbízható, akkor a tetőt be is építenék. Persze ezek távlati dolgok, ki tudja, mit hoz majd a jövő?.

A buli viszont biztosan fergeteges lesz. Leszünk vagy harmincan az biztos, aztán aki még majd közben betoppan. Felejthetetlen születésnapot szeretnék az én legjobb barátnőmnek.