Életem legszebb hímzését készítettem el egy felújítást követően

Mindig is szerettem a kézművességet, gyerekkorom óta űzöm a különböző ágait, és az agyagozástól kezdve az üvegfestésen át a tűzzománcig mindent kipróbáltam. Néhány éve a hímzésre kaptam rá, és be kell vallanom, hogy eddig ez a kedvencem az összes közül. Mindenféle mintával és feliratokkal kezdtem el kísérletezni, amik a barátaimnak is nagyon tetszettek, annyira, hogy bátorítottak, csináljak üzletet a dologból.

Így elkezdtem megrendelésre terítőket és ágyneműket gyártani, és mára elég szépen kiterjedt ügyfélkörrel büszkélkedhetek. Az üzlet annyira beindult, hogy nemrég otthagytam az irodai állásomat, hogy a hímzésre koncentrálhassak. Így mostanában otthon dolgozom, ami azt jelenti, hogy tulajdonképpen az egész napomat otthon töltöm. Ennek következtében rá kellett jönnöm, hogy kis házam alapos felújításra szorul. Ahogy néztem, egy festés határozottan szükséges volt, a fűtés helyrehozatala pedig egyenesen megúszhatatlannak tűnt. A régi kis gázkonvektorom ugyanis vagy szaunát csinált az egész házból, vagy egyáltalán nem csinált semmit, ami nem csak hogy kényelmetlen, de anyagilag sem volt megérős.

Ezért elkezdtem utánanézni, milyen fűtés beszerelése lenne számomra ideális, mert a gázt mindenképpen le akartam cserélni. A nővéremék az elektromos falfűtést ajánlották, ők is olyat szereltek be és ők nagyon szeretik. A falfűtés gazdaságos és környezetbarát, ezen kívül a konvektorral ellentétben egyenletesen fűt. A nővéremék a https://elektromospadlofutes.info weboldalt ajánlották, ahol segítséget nyújtanak az árral és a kivitelezéssel kapcsolatban. Az oldalon árajánlatot lehet kérni néhány egyszerű adat megadásával, így ezt meg is tettem. Nemsokára megérkezett az ajánlat, és miután alaposan átgondoltam, és mérlegeltem a dolgot, úgy döntöttem, megbízom őket a beszereléssel.

Amíg a munkálatok folytak, át kellett költöznöm a nővéremhez, de legalább ez idő alatt volt alkalmam belekóstolni a falfűtés előnyeibe. A házukban ugyanis mindig kellemes meleg volt, olyannyira, hogy alig volt kedvem kimozdulni, pedig a saját házamban azelőtt ez nem igazán fordult elő.

A fűtésrendszer beszerelése után olyan volt, mintha egy másik házba lépnék. A falak nemcsak hogy kellemes meleget sugároztak, de ráadásul gyönyörűen le is voltak festve. Izgatottan rendeztem be a házat ismét a bútoraimmal, és úgy éreztem, új életet kezdek az új fűtéssel. A munka sokkal könnyebben ment, mint azelőtt, a hímzések szinte maguktól készültek el a kezem alatt.

Aztán az az ötletem támadt, hogy a szép új falakon jól mutatna a hímzett fali dísz is, így vettem egy hatalmas selymet, amire gyönyörű keleti mintákat terveztem, majd neki is láttam a hímzésnek. A legszebb színeket, aranyat, mélyzöldet, bordót, keleti kéket használtam, és mindent nagyon részletesen kidolgoztam. Jó néhány hétbe tellett, de végül elkészült a remekmű, amiről úgy éreztem, életem legjobb munkája lett.  A selymet ezután kifeszítettem egy fakeretre és feltettem a nappali falára. Majdnem az egész falat elfoglalta. Azóta ez a házam büszkesége. Mikor kitettem a képét az Instagram-oldalamra, hirtelen elkezdtek özönleni a megrendelések.  Azóta nem győzöm a munkát, és mondanom sem kell, jócskán visszakerestem a falfűtés beszerelésének az árát. Mostanában már a ház kibővítésén gondolkodom, hogy legyen egy külön műhelyem, ahol hímezhetek. De ez még a jövő zenéje.

Amikor a barátaim gratulálnak a sikereimhez, kereken megmondom nekik, hogy minden a falfűtés miatt van. Ha nem újítom fel a házamat, soha nem száll meg az ihlet, hogy ilyen fali díszt készítsek. De úgy tűnik, hogy a falfűtésnek nem csak a közérzetre van jó hatása, hanem az alkotókedvet is felpezsdíti. Így mindenkinek csak ajánlani tudom, aki otthon dolgozik.