Flottakezelés „kézműves” módra

Szerettem volna saját vállalkozásba kezdeni. Tanulmányaimat alternatív iskolákban végeztem, ahol sok más minden mellett kézművességet, csak úgy, mint hímzést, horgolást, szövést, vagy akár kötést is tanultam. Végül kialakult, hogy ez lesz a pályám. Végletekbe menően beleszerettem a hímzésbe, így tanulmányaim befejeztével bele is vágtam a kézműves termék rendelésre való gyártásába és forgalmazásába.

5 év alatt már annyival megnőtt a megrendelések száma, hogy kénytelen voltam extra autókra szert tenni, hogy működő képes maradjon a szállítás. De egy autó nem olcsó mulatság. Így elkezdtem utánajárni, hogy hogyan is lehetne ezt költséghatékonyabban megoldani, valamint hogyan tudom a flottakezelést a legegyszerűbben megcsinálni.

Így találtam rá erre a weboldalra , ahol a meg is találtam a legegyszerűbb megoldást.
Ez volt a tartós bérlet finanszírozási forma. Ennek a finanszírozási formának számomra a legnagyobb előnye, hogy bizony költségként is elszámolható. Szemben a hitel és a lízinggel itt nem a törlesztéseket kell kifizetnem vagy az alkalmazottak által használt autók utáni mindennapos köröket lefutnom. A díjra kifizetett összegét 100%-osan leírom költségként. És ez mindennél hatékonyabb számomra.
Bár a különböző jogi procedúrákkal a vállalkozásom során többször is meggyűlt a bajom, mégis ebben az esetben azt kell, hogy mondjam, a tartós bérlet igénybevétele semmi bonyodalmat nem okozott.

 

Ha teljesen őszinte szeretnék lenni egy dolog azért szemet szúrt nekem és bizonytalanított. Ez pedig, a bérletre kifizetett pénz ugyan olyan feltételek mellett kifizetett törlesztő részlet összege, ami ebben az esetben 2%-kal magasabb volt, a másik két flottakezelési mód összegénél. De mégis ez a gyakorlatban számomra mást mutat, pozitív értelemben. Mert havonta kevesebb pénzt kell a tartós bérletre fizetni, mert a komplett finanszírozás nem egyenlő részletekre van bontva.

Ez így most bonyolultnak hangzik, de egy kis utánakereséssel teljes képet kaphat az ember és fény derül arra, hogy minden olyan magánvállalkozás legyen az hímzéssel, vagy gyógyszerek forgalmazásával vagy akár ételkiszállítással kapcsolatos, ahol a személyre szabott autóparknak a flottakezelés elengedhetetlen, a legjobb hosszú távú megoldás a tartós bérlet.

Nekem bevált, csak ajánlani tudom, remélem ezzel mind a hímzés, mind a tartós bérlet igénybevétele további sikerekhez vezeti majd a cégemet.