Hétvégi nagytakarítás: inverter a napelembe

Bár bevallom semmi kedvem nem volt hozzá, de muszáj volt a hétvégén nekiállnom, és az ablakokat megpucolnom. Emlékszem, mikor a házat terveztük, én akartam, hogy minél fényesebb legyen, és hogy milyen jó a nagy üveges terasz rész, de azt hiszem akkor nem gondoltam bele abba hogy milyen is lesz majd ezeket takarítani.

A ház tervezése

Mindenki álmodozik házakról, hogy majd milyet is szeretne ha majd eljön az ő pillanata. Emlékszem, mikor megvettük a telket, rajta akkor még csak gyümölcsfákkal. Azért már ez sem volt egyszerű, hiszen sokáig kerestük a megfelelő kertet, hogy milyet is szeretnénk. Abban biztos voltam, hogy nekem nagy helyre lesz szükségem, nem akartam olyan kis városi 200m2 telket vásárolni, és persze a városban sem akartam lakni. Vidéken nőttem fel, a szüleimnek mindig is voltak állatai, még nekem is volt saját tyúkom, és libám is, akit nem lehetett levágni, mert az én kis állatkám volt. Ettől az élménytől nem akartam megfosztani az én leendő gyermekeimet sem, hiszen ez csodás érzés volt.  Persze a gyerek vállalás még odébb volt, és ekkor a négy fal között laktunk Petivel, még csak a jövőnket építgettük.

 

A leendő otthonunk

Nem mondom hogy nagyon azon voltunk, hogy telkeket néztünk, inkább nyitott szemmel járkáltunk, és néztem az újságokat, hogy milyen hirdetések vannak. Számos telket megnéztünk, de egyik sem volt olyan amire azt mondtam volna, hogy ez az, ez ami leendő otthonunk helye. Nem is nagyon foglalkoztatott már a dolog, volt éppen elég teendőnk, hiszen dömping volt a munkahelyünkön, nem is lett volna időm semerre menni.

Hogy mi nem tetszett a telkekben? Az egyik olyan dimbes dombos volt. Persze tudom lehet talajt egyengetni, de az már akkor nem olyan lesz…nem láttam egyikben sem fantáziát. Aztán volt teraszos telek is.. na ezeket egyértelműn kizártam. Hogy milyenek azok? Aki nem ismeri, nekik mondanám el. A telek egyharmada sík terület, attól lejjebb pedig olyan mintha lépcsők lennének. Van amelyiken kisebbek, van amelyiken nagyobbak. Egyáltalán nem volt szimpatikus, és el sem tudtam volna képzelni, hogy az egyik lépcsőn állatok lesznek, a másikon meg a veteményes…vagy hogyan? Szóval a ezt kizártam. Amit nagyon szerettem volna, jobban mondva a kert miatt előnyös lett volna az a kút, mert abból lehet locsolni, autót mosni, bármit. Nem utolsó sorban most egy fúrt kút több mint fél millió forintba kerül.

Az igazi

Anna barátnőm meghívott minket egy kis hétvégi délutáni sütögetésre az egyik alkalommal. Kifelé menet jutott eszembe, hogy milyen kis helyes faluban laknak, és a várostól nincs is olyan messze, hiszen majd 20 kilométerre csak. Szerintem kényelmes autózással 15 perc maximum, és otthon vannak. Csodás volt a környék, sütött a nap, és csendes volt. Ekkor újra előjött bennem az érzés, hogy jó lenne megtalálni a megfelelő telket a számunkra. Hazafelé úgy döntöttünk, hogy másnap teszünk egy kanyar világosban kocsival, hátha találunk olyat ami megfelelne számunkra. A nézelődésünk sikeres volt, és ekkor találtuk meg a számunkra megfelelőt. A mai napig emlékszem, hogy miylen érzés volt. Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen lesz amikor megtaláljuk a megfelelőt.

Ma már 8 éve volt ez, és már a saját házunkban lakunk. Persze hosszú volt az idáig vezető út, de ma már tudom, hogy megérte várni. Tökéletes a házunk, és a kert is.

Persze amikor ablak pucolásra kerül a sor, akkor azért nem ez jár az eszembe, de szerencsére ezt is csak egy évben pár alkalommal kell megcsinálni. A múlt héten kiolvasott napilapok benne az inverter a napelembe cikkel megfelelt ennek a munkának. Igaz ez nem a legkedveltebb elfoglaltságom, mégsem cserélném el másik házra az otthonunkat.