Hímzett mintás csempe divatos lehet?

A nagymamám még a falujára jellemző hímzésmintákat készített, volt ágytakaró, terítő, mindenféle kis terítő jellegű díszeket készített, természetesen hímzéssel díszítve.

Ahonnan ő származik, a virág minták voltak elterjedtek, így ő is ezeket készítette még idős korában is. Színes szirmai vannak a virágoknak és a virágok levelei félig sötétebb zöldek, félig pedig világosabb zöldek. Még hímzésnél is ügyeltek arra, hogy az árnyékolás valamilyen formában meg tudjon mutatkozni. Egyfelől nagyon jó kikapcsolódás tud ez lenni, és nagyanyámnak is az volt mindig is, még hímző körbe is járt, ahol össze tudtak ülni, és hímzés közben beszélgettek az asszonyok. Egyszerűen éltek, de ennek az életnek is megvoltak a maga szépségei, amit a hímzések is mutatnak, melyek sok évig fent is maradnak az utókornak.

Ezen hímzések ihlették a testvéremet, amikor a fürdőszobáját kezdte felújítani. Azt szerette volna, hogy ezen ikonikus minták, melyeket egész gyerekkorunkban láttunk valahogyan visszaköszönjön a fürdőszobájában. Azt találta ki, hogy a csempén lesznek ilyen minták. De természetesen nem ez volt a fürdőszoba felújításának kiindulási pontja, hiszen nagyon régen épült lakásban él, ennek megfelelően a fürdőszoba és annak vezetékei, valamint a berendezési tárgyai is nagyon régiek.

El szerette volna kerülni, hogy egy váratlan csőtörés eláztatja a lakását, ezért döntött úgy, hogy felújításba kezd. A gondolat megszületett, de nem tudta, hogy hogyan is fogjon hozzá, szerencsére talált egy szuper oldalt, tele fürdőszoba ötletekkel, így volt honnan ihletet merítenie.

Nem is tudja így utólag a testvérem, hogy mi lett volna vele, hogy ha nem bukkan rá erre a remek oldalra, amely mindvégig a segítségére volt. Az ott megtalálható ötletek és útmutatások nagyon előre tudták mozdítani a fürdőszobájának felújítását. Amint egyre jobban beleásta magát a testvérem, úgyhogy már nem csak egy kis csővezeték cserét szeretne, hanem ha már bontanak át fog helyezni ezt azt a helyiségen belül. Így máshova kerül a mosdó, zuhanytálca, ahogyan azt látta ezen a remek oldalon. Szuper ötleteket szerzett ténylegesen és jól kigondolta a testvérem, hogy mi hol legyen az új helyek tényleg nagyobb kényelmet fognak neki hozni. Egy dolgot nem engedett ekkor még mindig el, a felújítás pedig abba a szakaszába ért nála, hogy ki kell választani a csempét. Ő, mármint a testvérem ragaszkodott még ahhoz az elgondolásához, a csempém köszönjön vissza valamilyen formában a mama hímzései. Nagyon elrugaszkodott ötletnek találtam és szerencsénkre azon az oldalon nem csak fürdőszoba elrendezésre talált ötleteket, hanem a csempékre is. Ekkor olvasott arról, hogy a kék csempe még mindig divatos. Természetesen nem az a kék csempe szín, mely még a mi gyerekkorunkban volt divat, mert olyan kifejezetten nem szeretett volna. De az tény, hogy a kék csempe mindenhol a vizet szimbolizálja és ha ott helyezzük, el mármint a fürdőben az teljesen odavaló szín lesz.

Így nem is gondolkodott a testvérem tovább azon, hogy esetlegesen egy bézs színvilágot válasszon, hanem rögvest rendelte is a megfelelő mennyiségű kék csempét. Gyorsan le tudott mondani a hímzett csempe motívumról. Mivel az útvezető oldala azt is leírta, hogy a különlegesebb dolgokat érdemesebb kiegészítőként használni, mert ha megunja az ember, azt le lehet rakni, és újat léptetni a helyére. Úgy határozott, hogy az egyszínű törülközőkbe fog hímeztetni, az dobja majd fel a fürdőt.

kék csempe