Hobbim a hímzés, munkám az értékbecslés

Régóta foglalkozom értékbecsléssel. Már a szüleimtől kitanultam a szakma fortélyait, mivel ők is ebben dolgoztak, így hamar képben lettem. Szerettem volna azonban, ha egy kicsit hozzám közelebbi témával tudok foglalkozni a munkám során.

Kitaláltam, hogy összekötöm a kedvenc hobbimmal, a hímzéssel!

Elég specifikus ágazat jött létre, Magyarországon egyedül én foglalkoztam hímzés értékbecslésével. Az első fél évben nagyon döcögősen indult a vállalkozásom, de miután megtaláltam a megfelelő célközönséget, már úgy ment, mint a karikacsapás. Szépen lassan bővült a cégem. Alkalmazottaim lettek, nagyobb irodába költöztünk és az ügyvezetői feladataimon kívül mást nem kellett csinálnom, hisz mindenre megvolt az emberem. Teljesen boldog életet élek, hisz a hímzés egyre nagyobb szerepet kapott az életemben és mivel a mélységekig beleástam magam a témába, mindent tudtam a hímzésről. Az értékbecslő cégem azért is áll különösen közel hozzám, mert pár nagyon jó barátom is velem dolgozik a cégnél. Emiatt sokkal nyugodtabban megyek el például szabadságra is, mert tudom, olyan emberekre bízom a céget arra az időre, akik precízek, megbízhatóak, lelkiismeretesek és mindenképpen mindig mindenből a maximumot nyújtják.

A hímzés egyébként az egyik gyerekkori barátom nagymamájától jött. Sok időt töltöttünk a nagyijánál, mert óriási kertje volt és lehetett játszani is bármit nála, mint például tollas labda vagy fogócska. Mivel sok időt töltöttünk a nagymamájával is, ezért akaratlanul is beleláttam a hímzés folyamatába.

Mivel elvégeztem egy német nyelvtanfolyamot, ezért tudtam osztrák, német svájci ügyfeleket is vállalni, mert ott sem igazán van olyan ember, aki ezzel foglalkozna. Vagyis Svájcban van, de mivel az messzebbi is, az az egy konkurencia nem olyan számottevően veti vissza a bevételeimet.

Én úgy gondolom, hogy ez egy valóra vált álom, ami velem történt, hiszen a szüleim szakmájában dolgozok, amiben valljuk be, könnyű dolgom van, hisz jobban kitanítottak, mintha egy képzésre megyek el. Ezen kívül az, hogy a hobbim, a hímzés is a munkám része lett, ez valami fantasztikusan jó érzés. Kívánom, hogy mindenkinek hasonló munkája legyen!